Update 7 december 2020: We hebben een nieuwe kandidaat gevonden!

‘t Hof Bellewaerde bij Ieper wordt de nieuwe project-locatie.

Eind 2019 diende Rietland samen met een aantal partners een project-aanvraag in bij Vlaanderen Circulair voor een project rond afvalwaterzuivering en hergebruik in de recreatiesector. De subsidie werd toegekend. Heel goed nieuws dus!

Maar toen liep het mis: het vakantiepark waar het systeem gepland was, moest wegens omstandigheden afzien van deelname. Maar de subsidie kan ingezet worden voor een vergelijkbaar project in Vlaanderen.

Wij zoeken dus een gelukkige ontvanger!

Om wat voor project gaat het?

Het gaat om een afvalwaterzuivering voor een vakantiepark met hergebruik van het gezuiverde water voor toiletspoeling. De waterzuivering wordt uitgevoerd viaeen Phytoparking, onze milieuvriendelijke waterzuivering onder een groene parkeerplaats.

Wat wordt er precies gesubsidieerd?

De kosten voor het hergebruik-deel worden gedragen door Vlaanderen Circulair, tot een bedrag van € 100.000,-, waarvan ongeveer € 60.000 is voorzien voor de technologische implementatie en € 40.000 voor monitoring, onderzoek en publiciteit.

Wat levert dat op voor de ontvanger?

Het hergebruik van gezuiverd afvalwater levert niet alleen een bijdrage aan het milieu maar geeft ook een bijkomende kostenbesparing op (op lozingsheffing en de waterfactuur). Onze klanten vertellen dat een natuurlijke waterzuivering ook functioneert als een groen visitekaartje voor hun bedrijf. Een Phytoparking is een waterdoorlatende parkeerplaats (dus minder verhard oppervlak en geen ruimteverlies) en geeft een hoogwaardig zuiveringsresultaat tegen zeer lage jaarlijkse kosten.

Wat zoeken we precies in een kandidaat?

  • Een vakantiepark of vergelijkbaar project in de recreatiesector (of dicht aanleunend hierbij),
  • zonder aansluiting op de riolering (bijv. in het buitengebied), die een waterzuivering wil/moet aanleggen in 2020/2021,
  • van vergelijkbare grootte (ca. 600 IE),
  • dat relatief snel in uitvoering kan: de subsidie dient besteed te worden in 2020/2021, het project moet ten laatste einde 2021 afgerond zijn (inclusief de monitoring van 6 maanden)

Wie helpt ons aan de juiste ontvanger van deze bonus van € 100.000,-?

Voor vragen en suggesties neem contact met ons op op tel nr. 03 / 294 02 65 of email ons op info@rietland.com

Klik hier voor meer informatie over het gesubsidieerde project.